Nyheder

Steinerskoler og vaccination

I april 2019 udgav Statens Seruminstitut en undersøgelse som viste, at friskoler har flest ikke-vaccinerede børn. Særligt gælder det Rudolf Steiner-skoler, som har flere skoler i top 20 over skoler, hvor mange børn ikke er vaccinerede.

Det er derfor naturligt at spørge, om Steinerskolerne har en holdning til vaccination. Det korte svar er nej. Steinerskolernes holdning er, at vaccination og overvejelser omkring dette er en privat sag, som helt og holdent er de enkelte forældres eget frie valg og ansvar. Steinerskolerne har fokus på læring, pædagogik, trivsel og skoledrift.

Desuden er det værd at bemærke, at beslutningen om, hvorvidt man ønsker at lade sit barn vaccinere eller ej, er en beslutning, som bliver truffet lang tid før barnets skolestart. 

Spørgsmål, overvejelser og valg i forhold til vaccination overlader vi til kompetente fagpersoner dvs. praktiserende læger, sundhedsplejersken og øvrige fagpersoner fra sundhedsområdet.

Skolerne har ikke forud for Statens Serum Instituts årsrapport 2018 haft kendskab til andelen af forældre, der ikke vaccinerer deres børn og har derfor ikke haft anledning til at forholde sig til en eventuel indsats. Skolerne samarbejder som normalt med den lokale sundhedspleje og informerer forældre og elever i tilfælde af udenlandsrejser, hvor vaccination anbefales af Sundhedsstyrelsen.

Traditioner - fællesskab - nærvær - håndværk - tålmodig - nysgerrig på livet? Læs om hvordan undervisningen foregår på landets steinerskoler - fra børnehaveklasse til Steiner HF her

Godt 120 splinternye 1. hf'er startet på vores fem Steiner HF-skoler – de kommer til at nyde godt af Steinerskolernes brede fagtilbud, der udover de teoretiske fag inkluderer, drama, musik kunst og håndværk og så er det landets eneste ungdomsuddannelse, der er helt karakter- og eksamensfri. På Steinerskolen i Aarhus var det borgmester Jakob Bundsgaard, der holdt tale og førte saksen.

TV2 Østjylland kom på besøg på åbningsdagen, overværede undervisning og talte med lærere og elever, DR kom i den første skoleuge.

SE TV2 ØSTJYLLANDS INDSLAG HER

SE DR'S INDSLAG HER

 

Ny skole under etablering i Valbyområdet

En gruppe engagerede forældre til vuggestue- og børnehavebørn i Valbyområdet er i gang med at etablere en ny Steinerskole i København med start august 2019. Indskrivningen af børn til skolestart i 2019 er i gang. Ambitionen er i august 2019 at begynde med børnehaveklasse og op til og med 5. klasse, i alt 100 elever. Drømmen er at have 12 klassetrin i år 2026. Børnene kommer overvejende fra Vesterbro, Valby og Frederiksberg, og det er også her, der ledes efter en skolebygning.

Læs mere på www.byenssteinerskole.dk

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account